Home Programma Avond van Hoop
Exclusief voor TAZ

Avond van Hoop

Het Zuidelijk Toneel

taal3

In tijden waarin Angst en Algoritmes, Polarisatie en Paniek lijken te regeren, is er meer dan ooit behoefte aan een tegengif. Lucas De Man nodigt tijdens de Avonden van Hoop vijf huizen - Het Zuidelijk Toneel, Kloppend Hert, ARSENAAL/LAZARUS, Het nieuwstedelijk en Victoria Deluxe/Kopergietery - uit om ons samen met hun gasten een gezonde dosis Hoop te geven. Het worden vijf totaal verschillende unieke theatrale avonden met een ding gemeen: je verlaat vol goeie moed en energie de zaal.

Toen Pandora haar doos weer sloot bleef er één ding zitten: hoop. Omdat hoop een trage deugd is? Of net een vergiftigd geschenk? Piet Menu, artistiek leider van Het Zuidelijk Toneel, nodigt een aantal bevriende kunstenaars en denkers uit. Met theatermaker Laura van Dolron trekken we de Oostendse kerken in. Filosoof en psychiater Damiaan Denys laat zijn licht schijnen over ons brein en dan is er nog de helende kracht van muziek.

Het Zuidelijk Toneel is het theaterhuis van Brabant, het passerpunt tussen Nederland en Vlaanderen. Het vertelt verhalen in samenwerking met de beste makers.

VAN/MET: Piet Menu, Laura van Dolron, Frank van Kasteren, Willem de Wolf (o.v.), Damiaan Denys, e.a.
PRODUCTIE: Danielle Peter.
TECHNIEK: Stan Bannier, Emile van Gils.

Extra

Knack brengt in samenwerking met Lucas De Man/TAZ en zijn Stichting Nieuwe Helden een extra uitgave 100 ideeën voor een betere wereld. Een uitgave die hoop voor de toekomst brengt. Deze publicatie is inbegrepen in het ticket voor de Avond van Hoop.