Home Programma Cross-over Pitches

Cross-over Pitches

TAZ/deAuteurs/VAF|Filmfonds/VAF|Gamefonds/Sabam

taal4

Ervaren verhalenvertellers uit België en Nederland gaan zonder blozen vreemd. Schrijvers, gameontwikkelaars, theatermakers, journalisten, acteurs en filmmakers met een idee dat buiten hun gewoonlijke habitat valt, krijgen vrij spel om de cross-over te maken van hun eigen naar een ander medium. Daarna pitchen de deelnemers hun project voor een publiek en professionele jury. Kom genieten van hun verrassende ontdekkingstocht.

De geselecteerde kandidaten uit de Masterclass Cross-over komen hun idee voor een nieuw project pitchen. Benieuwd naar hun verfrissende ideeën, het oordeel van de jury en de winnaars van de prijzen? Kom luisteren en supporteren en ontdek als eerste de potentiële meesterwerken van morgen. Het publiek krijgt ook een stem en bepaalt wie de pitchprijs wint.

DE JURY: Zuraida Buter (cultuur- en gamescurator), Marianne De Baere (uitgever WPG), Dries Phlypo (filmproducent van o.a. Adem en Zagros), Simon(e) Van Saarloos (filosoof, theatermaker en auteur van literaire kritieken, interviews, essays, opiniestukken en fictie), Sofie Vandamme (oprichter De Letterie Oostende, expert literatuur, kunst en wetenschap.

EEN INITIATIEF VAN: TAZ, deAuteurs, VAF/Filmfonds, VAF/Gamefonds
MEDE GEORGANISEERD DOOR: het Vlaams Fonds voor de Letteren, het Nederlands Filmfonds, Lira en deBuren.

Voor deze editie kon op extra steun worden gerekend van Sabam (Pitchprijs) en Flow.