Home Programma Het is aan Jou, Mij, Ons (opening TAZ#19)

Het is aan Jou, Mij, Ons (opening TAZ#19)

Stichting Nieuwe Helden/TAZ

Deze zomer staat het samen-zijn meer dan ooit centraal met gastcurator Lucas De Man, die het thema ‘betrokkenheid’ een cruciale rol toedicht. De betrokkenheid van elke dag, het engagement in werk en leven, met kleine en grootse daden of woorden. Ook het affichebeeld vertaalt deze boodschap en oproep: HET IS AAN JOU, HET IS AAN MIJ, HET IS AAN ONS. HET IS AAN.

De opening van TAZ wordt een massaperformance met zo'n 1000 mensen. Op wo 31 juli, om 16u30 vormen we samen een beeld op het strand met de slagzin ‘Het is aan jou, het is aan mij, het is aan ons, het is aan’.

Beste Oostendenaar, beste bezoeker, beste,

Fijn dat jij hier bent.

Mijn naam is Lucas De Man en ik richt me tot jou als curator van TAZ#19. Dat klinkt gewichtiger dan het is en gelukkig is het een job die ik niet alleen hoef te doen.

Want TAZ gaat dit jaar over betrokkenheid en Oostende is bij uitstek de stad waar dit thema speelt. Tal van verhalen van de vele mensen die hier permanent, aangespoeld, tijdelijk of eeuwig zijn borrelen hier op. Verhalen van mensen die betrokken zijn, bij een andere mens of een groep mensen, de stad of misschien zelfs een hele samenleving.

Die verhalen en die mensen wil ik bij elkaar brengen tijdens TAZ#19. Waarom, hoor ik je zeggen? Omdat in tijden van groeiende ongelijkheid en groeiende angst elk verhaal van menselijkheid hoop geeft. En die menselijkheid en die hoop hebben we nodig, als zuurstof voor de ziel.

Genoeg gepraat, ik wil jou uitnodigen!

Ik zou heel graag TAZ openen met de mensen uit de vele lagen en straten van de stad, met jou, hem, haar en hen. En ik wil dat doen door een beeld te maken op de dijk op woensdag 31 juli waarbij we samen, met een 1000-tal mensen, deze woorden vormen:

Het is aan jou,

Het is aan mij,

Het is aan ons,

Het is aan.

Een drone zal het van bovenaf filmen en fotograferen en die beelden sturen we vervolgens naar alle media en de wijde wereld met de boodschap: in Oostende zijn we bezig.

Als bedanking ontvangt iedereen een drankbon, die je in het Leopoldpark kan omwisselen, vanaf 20u gaat TAZ#19 er officieel van start!

Doe je mee? Ik zou het enorm waarderen.

Ik zie je graag op 31 juli om 16u30.

Graag tot dan!

Lucas

Een drone zal het van bovenaf filmen en fotograferen en die beelden sturen we vervolgens naar alle media en de wijde wereld met de boodschap: in Oostende zijn we bezig. Als bedanking ontvangt iedereen een drankbon, die je in het Leopoldpark kan omwisselen.

Wil je meedoen aan dit unieke gebeuren, schrijf je dan in. IEDEREEN IS WELKOM!

MET DE FINANCIËLE STEUN VAN: de Stad Oostende.

Extra

Exacte locatie nog niet gekend. Alle praktische info wordt via mail bezorgd.