Home Programma The Village
Première

The Village

Stichting Nieuwe Helden/KAAP

The Village is onderdeel van OchArme, het overkoepelende project van Stichting Nieuwe Helden over armoede en ongelijkheid in Nederland en Vlaanderen.

The Village is een theatrale tentoonstelling van 2,5 kilometer lang op Oosteroever. Een interactieve app neemt je op jouw tempo mee door een verhaal over ongelijkheid en empathie op verschillende locaties. Wist je dat 80% van de rijkdom in onze samenleving geërfd is? Wist je dat niet de darwinistische wet van de sterkste, maar ons vermogen tot empathie ervoor zorgt dat de mens aan de top van de voedselketen staat? De app stuurt, bevraagt, laat zien en horen.
Door de unieke combinatie van verhalen, kunstinstallaties en theatrale elementen wordt het een verrassende belevingstocht, met dilemma’s én keuzes. The Village zijn verhalen van mensen, verhalen van de stad.

Voor The Village deden Stichting Nieuwe Helden en KAAP sinds begin 2018 een uitgebreid vooronderzoek naar het thema ongelijkheid in Oostende, Vlaanderen en Nederland. Ze spraken o.a. met wetenschappers, politici, hulpverleners, ouders en kinderen en vele anderen. Met The Village nemen ze je mee in de bevindingen van dit onderzoek. Om samen te begrijpen hoe het systeem in elkaar zit. Of en hoe het kan veranderen en welke rol we daarin zouden kunnen spelen.

GEMAAKT DOOR: Lucas De Man, Bas van Rijnsoever, Isil Vos, Pascal Leboucq, Mariëlla van Apeldoorn, Anne Caesar, Emiel Rietveld, Hanne Ghekiere, Simon Neels, Maarten Snoeck, Pascal Lervant, Wouter Goedheer, Jip Verwiel, Amber Bloos, Moqod, Naomi Jansen, de studenten van de opleiding Sociaal Werk van HoGent en een heleboel lieve kinderen.
GEPRODUCEERD DOOR: Stichting Nieuwe Helden en KAAP.
M.M.V.: TAZ, HOGENT
MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: BankGiro Loterij Fonds, het Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunsten
BIJZONDERE DANK AAN: Hans Dewitte en zijn Klein Verhaal, Joost Bonte, Sociaal Huis Oostende, CKG Kapoentje, Antenne, Pascale Cockhuyt, Buurtwerk 't Lampeke, De Wissel, FMDO, Decenniumdoelen.be, VZW Samen DiVers, Tineke Decroos, VLIZ, en vele anderen die hun tijd, ervaring en kennis met ons wilden delen.

Extra

Ter plekke helpt het team je bij het installeren en begrijpen van de app. Heb je zelf geen smartphone of werkt de app er niet op, dan kan je een toestel lenen. Heb je een koptelefoon, breng deze vooral mee!
Ter plaatse zijn ook koptelefoons beschikbaar.

Per half uur kunnen 16 personen de wandeling starten. Let op, omdat niet alle 16 personen op hetzelfde moment kunnen vertrekken, kan het zijn dat je even moet wachten bij aankomst.

Het vertrekpunt bevindt zich aan O.666, Hendrik Baelskaai 27.
The Village is niet rolstoeltoegankelijk.
De voorstelling is ook toegankelijk vanaf 12 jaar.

Tickets voor The Village